Barbecue reinigen

Barbecuerooster reinigen

Het is prachtig weer, ideaal voor een barbecue. Supergezellige avond en dan volgt de ontnuchtering; de dag erna is het rooster pikzwart. Hoe maak je dat vervelende rooster nu proper? Huis-tuin- en keukentips zet de mogelijkheden voor u op een rijtje:

Zilverpapier

De barbecuerooster schoonmaken gaat erg makkelijk met een prop aluminiumfolie. Licht wrijven en alles vliegt eraf!

Gras

Na het barbecue├źn legt u het rooster gewoon in het gras en laat dit 's nachts liggen door de dauw weekt het los en kunt u de volgende dag het er met een doek zo afvegen.

Krant

Na het grillen draai je het rooster in krantenpapier. Maak de kranten nat en de volgende dag kun je het rooster met een gewoon keukenpapiertje schoonmaken.

Citroen

Het rooster van je barbecue krijg je in een handomdraai proper door er met een halve citroen over te wrijven.

Plastic zak

Een barbecuerooster kun je ook gemakkelijk schoonmaken door hem in een waterdichte plastic zak te stoppen. Doe er wat waspoeder bij en giet er een ketel kokend water bij. Bind daarna de zak dicht en laat alles een nacht rusten. De volgende dag kun je het rooster moeiteloos schoonwrijven met een borstel.

Stalen borstel

Je kunt de barbecuerooster ook gewoon niet schoonmaken. Als je de barbecue de volgende keer net hebt aangestoken, komen de vlammen mooi naar boven. Als je het rooster dan voorzichtig even schoonmaakt met een stalen borstel, is het opnieuw klaar voor gebruik!