Bloedvlekken verwijderen

bloedvlekken verwijderen

Textiel

Kinderen die ravotten en kun knieën openvallen, een bloedneus tijdens het voetballen. Iedereen met kinderen weet dadelijk waar we het over hebben. Het bloeden is met plakker zo opgelost. Het huilen met een kus of knuffel, maar die bloedvlekken dat is andere koek. Huis-tuin-keukentips zet de beste oplossingen even op een rij.

Bij het verwijderen van bloedvlekken is er een gouden regel: gebruik nooit, maar dan ook nooit warm of heet water.

Laat de vlek zeker niet drogen, want eens droog is het veel moeilijker om ze nog te verwijderen.

Spoel het kledingstuk met de bloedvlek met koud water. Vul vervolgens de wasbak of een emmer met koud water waaraan je flink wat zout of soda toevoegt (azijn kan ook). Steek het kledingstuk er in gedurende een paar uren. Spoel de stof daarna opnieuw uit met koud water.

Was het kledingstuk ten slotte in de wasmachine en de bloedvlek is verdwenen.

Tapijt of vloerbedekking

Bij dit type vlekken geldt dezelfde gouden regel als bij textiel: gebruik nooit warm of heet water. Want hoewel dit bij veel vlekken erg efficiënt is, zorgt warm water ervoor dat bloed zich aan het materiaal hecht en de vlek nauwelijks meer te verwijderen is. Met koud water komt u echter een heel eind. Dep voorzichtig (niet wrijven) met een vochtige doek net zo lang totdat de vlek oplost. Eventueel kunt u met wat zuivere azijn het laatste restje bloed wegnemen.