Inbraakpreventie

inbraakpreventie

Tijdens de winter is er een substantiele toename van inbraken (+20% tijdens de periode oktober-maart) in residentiƫle woningen. Het slechte weer, de vroegere duisternis en de mensen die minder op straat komen, geven inbrekers meer redenen om hun slag te slaan.

Huis-, tuin- en keukentips.com zet de belangrijkste preventietips voor u op een rijtje.

  1. Zet altijd uw alarmsysteem aan, ook al gaat u maar even weg voor een korte boodschap.
  2. Doe alle deuren, ramen, hekken en poorten op slot.
  3. Laat geen ladders buiten liggen en zorg dat er in uw tuin geen tuintafels, stoelen of vuilbakken staan die het de inbrekers makkelijk maken om aan een venster naar binnen te klimmen.
  4. Verstop geen sleutels op 'makkelijke' plaatsen, zoals in een bloempot of onder de deurmat.
  5. Schaf u een tijdschakelaar of een schakelklok aan wanneer u langere tijd van huis bent. Hierdoor kunt u het licht op voorgeprogrammeerde tijdstippen laten aangaan zodat het lijkt alsof u thuis bent.
  6. Schakel uw buren in. Vraag hen om dagelijks de brievenbus leeg te maken en de gordijnen regelmatig te openen en te sluiten.
  7. In sommige gemeenten kunt u de politie vragen om op regelmatige basis langs uw woning te passeren.
  8. Laat nooit via Facebook of Myspace weten dat u afwezig bent !
  9. Schakel uw vaste telefoon door naar uw gsm of naar een kennis.
  10. Demotiveer inbrekers door het hen erg moeilijk te maken. Als u bijvoorbeeld een schutting of omheining rond uw huis/tuin zet met planken, zorg er dan voor dat de planken veticaal geplaatst worden en niet horizontaal. Horizontale plaatsing maakt het iets te makkelijk voor de inbrekers om er over te klimmen. Zorg ook voor voldoende verlichting in uw tuin en plaats verklikkerlichten. Zodat de dief wordt afgeschrikt door het plotse aangaan van de lichten in de tuin.