Kalkaanslag in de badkamer

Kraanwater bevat kalk. Bij het verdampen van het water blijft die kalk – en soms de gevormde kalkzeep – op het oppervlak achter. Mettertijd wordt een dikkere laag opgebouwd. U kunt dit proces preventief te lijf gaan door oppervlakken na gebruik zoveel mogelijk droog te wissen of te vegen.

Toilet

Een toilet is eenvoudig schoon te maken door er ‘s avonds een halve fles azijn te doen. Je hoeft er ’s morgens alleen nog maar even licht met de borstel door, klaar is kees en weg de kalkaanslag Een alternatieve manier om aanslag in je toilet te verwijderen is gebruik te maken van een tablet om kunstgebitten te reinigen, of een vaatwastablet. Gewoon in je toilet werpen, een nacht laten staan en de volgende dag is de aanslag verdwenen

Douchekop

Kalk van een douchekop kunt u wegkrijgen door hem al of niet gedeeltelijk gedemonteerd, een tijdje in een oplossing van schoonmaakazijn (drie delen op een deel warm water) eventueel gecombineerd met tafelzout te laten weken. Borstel zo nodig na.

Een kraanuitloop waar kalkaanslag op zit, kunt u in een azijnoplossing laten weken. Lukt dit niet, dan kunt u in azijn gedrenkte keukenrol of toiletpapier aan de kraanuitloop aanbrengen.

Glazen wanden van de douche

Warm azijn lichtjes op in een kookpot. Drenk daarin vervolgens sterke vellen keukenrol, die je vervolgens aanbrengt op de glazen wanden vd douche , laat dit een nachtje weken op de wanden en je zult zien dat de kalkaanslag is verdwenen.

Eens de kalk is verdwenen, kunt u best iedere keer de wanden droogwrijven om het terugkeren van de kalk te voorkomen.

De glazen wanden om de 3 maanden inwrijven met autopolish helpt ook omdat de autopolish een beschermend laagje veroorzaakt dat kalkaanslag voorkomt.