Kamerplanten verzorgen

kamerplant

Temperatuur

Kamerplanten voelen zich het best bij temperaturen tussen 15° en 20° Celsius. De temperatuur hou je best zo constant mogelijk met uitzondering dat het ’s nachts best wel een beetje koeler mag. Plaats je kamerplant dus niet te dichtbij of boven op een radiator en zeker niet in een plaats met tocht.

Licht

Planten hebben licht nodig, maar rechtstreeks zonlicht is te vermijden. Worden de bladeren van uw kamerplant geel dan krijgen ze duidelijk te weinig licht en kunt u ze best verplaatsen naar een locatie met meer licht.

Grond

De meeste kamerplanten staan in potgrond, maar de voedingsstoffen in deze potgrond zijn snel uitgeput. Geef dus op regelmatige tijdstippen extra voeding, zoals natuurlijk meststof, maar doe dit met mate. Lees aandachtig de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Als u zelf uw planten pot, koop dan gespecialiseerde grond voor het soort plant dat u wilt plaatsen in de pot. In de gespecialiseerde tuincentra vind je de benodige informatie over de soorten potgrond.

Water

Laat de grond van de plant nooit volledig droog worden. Voel met je vingers of de grond nog een beetje vochtig aanvoelt (vochtig is niet hetzelfde als nat! nvdr.) Geef uw plant maximaal éénmaal per week water. Giet het water rechtstreeks op de aarde en benevel de bladeren (niet de bloemen).