Kat krabt bank kapot

kat krabt bank

Heeft uw salontijger het ook regelmatig gemunt op uw meubilair? Meestal krabben katten vol plezier aan je nieuwe zetel of hoekbank.

Krabben hoort nu eenmaal bij de natuur van de katachtigen en aangezien u geen boom in huis heeft, nemen ze dan maar uw prachtige zitbank. Op deze manier kan hij zijn grondgebied markeren en zijn nagels in goede conditie houden. Bescherm je dure hoekbank of bankstel dan ook door een degelijke krabpaal in huis te halen.

In de ideale wereld plaats je eerst de krabpaal in huis en zodra de kat daar aan gewend is, plaats je pas je zetel. Reality bites echter, want meestal is de kat het reeds gewend om te krabben aan uw prachtige design zetel en dan wordt het al een heel stuk moeilijker om ze van mening te doen veranderen.

{{dvvd300}}

Gelukkig zijn er allerlei middeltjes en oplossingen om de krabpaal aantrekkelijker en uw favoriete zetel onaantrekkelijk te maken voor de kat.

  1. Men kan zijn of haar kat bijvoorbeeld lokken naar de krabpaal met interessante speeltjes. Voorzie je krabpaal van belletjes, muisjes of een bol draad of koop een krabpaal die voorzien is van de nodige "opties" zoals een hangmat, pluimpjes, glijbaan, klimrek enz. Uw kat zal er zich uren mee amuseren en uw zetel ongemoeid laten.
  2. Ook de plek waar je de krabpaal plaatst is ook belangrijk.
  3. Bedek je meubels tijdelijk met plastic of dubbelzijdige tape, zodat het niet leuk meer is voor je huisleeuw om hieraan te krabben. Zet de krabpaal dan vlak naast de bedekte meubels en al snel zal hij zijn toevlucht zoeken tot de krabpaal. Je kan ook stukjes zilverpapier bevestigen aan je zetel. De meeste katten hebben hier bang van.
  4. Gebruik de plantenspuit om het de kat af te leren. Elke keer als je wollebol aan de zetel krabt, spuit je water op hem. Op die manier zal de kat het krabben aan jouw zetel al snel associƫren met iets onaangenaams en snel zijn krabactiveiten verhuizen naar de krabpaal.