home » huis tips » Kat plast in huis

Kat plast in huis

kat plast in huis

Niets zo frustrerend als een huisdier dat zijn behoefte in huis doet. Bij katten is de grootste boosdoener de ongecastreerde kater op de tweede plaats gevolgd door niet gesteriliseerde vrouwtjes. Hoofdreden: afbakenen van hun territorium In 3 op 4 gevallen stopt uw kater of poes met sproeien na castratie of sterilisatie.

Uw kat of kattin is reeds gecastreerd/gesteriliseerd en plast toch in huis. In dit geval zijn er meerdere oorzaken en oplossingen mogelijk.

Belangrijkste Oorzaken van Sproeiende Katten

banner

Oplossingen

  • Maak de sproeiplekken heel erg schoon (niet met javel of ammoniak)
  • U kunt vervolgens een speciale feromonenspray (bv. Feliway) gebruiken om de sproeiplekken te behandelen. Deze feromonen zorgen dat de kat zich meer op haar gemak gaat voelen en (hopelijk) niet meer gaat plassen. Dit product bestaat ook in de vorm van een elektrische verdamper die u in het stopcontact plaatst (de geur is niet waar te nemen door mensen).
  • Indien u niet houdt van dit soort sprays of middeltjes kunt u proberen om de plasplekken onaangenaam te maken voor uw kat zodat ze er weg blijft (vb. Door er aluminiumfolie te leggen of door er azijn aan te brengen)
  • Zorg voor voldoende en schone kattenbakken, kattenbakken mogen wel met bleekwater gekuist worden.
  • U kan uw kat zelfs leren op het toilet te gaan!

Mocht bovenstaande niet helpen, neem dan contact op met uw dierenarts.