Kauwgom verwijderen

kauwgom verwijderen

Kinderen zijn er zot op, verliefde koppeltjes gebruiken het in overvloed. Kauwgom wie is er niet mee groot geworden. Fantastisch iets tegen die slechte adem, maar oh zo vreselijk als het onder je schoen hangt, in je zetel of pp je tapijt. Niet gevreesd, huis-tuin-en keukentips geeft je hier alle oplossingen om kauwgom te verwijderen.

Kauwgom uit kleding verwijderen

Steek het kledingstuk in een plastic zak. Plaats de plastic zak in de diepvries. Zodra de kauwgom hard bevroren is, kunt u hem gemakkelijk verwijderen zonder draden.

Kauwgom verwijderen van meubelen

Leg ijsblokjes op de kauwgom tot die hard wordt. Schraap het dan voorzichtig weg met een keuken- of plamuurmes.

Je kan ook een oplosmiddel gebruiken, maar lees dan eerst de gebruiksaanwijzing om te zien of het middel je meubelen niet beschadigt.

Kauwgom verwijderen van tapijten

leg ijsblokjes op de kauwgom tot die hard wordt. Schraap het dan heel voorzichtig weg met een keuken- of plamuurmes of verwijder de kauwgom met een speciale koelspray die sporters gebruiken. Mocht dit niet helpen, ga dan naar een tapijthandel waar u een vlekkenverwijderaar kunt kopen op oliebasis.

Kauwgom verwijderen uit haar

Was je haar met bakolie, babyolie of massageolie om de kauwgom te verwijderen. Daarna gewoon je haar wassen met je gewone shampoo en je kapsel is weer als nieuw. Je hoeft het verkleefde haar er dus niet af te knippen.

Kauwgom verwijderen van het voetpad of een andere harde ondergrond

Verwijder de kauwgom met een plamuurmes. Lukt dit niet helemaal koop dan een spray op basis van olie in de betere doe het zelf zaak of zet er eens een hogedrukreiniger op.

Kauwgom van onder je schoen verwijderen

Leg ijsblokjes op de kauwgom tot die hard wordt. Schraap het dan heel voorzichtig weg met een keuken- of plamuurmes of verwijder de kauwgom met een speciale koelspray die sporters gebruiken.