Kroonluchter reinigen

kroonluchter reinigenNiets mooier dan een prachtige kristallen kroonluchter in je huis. Spijtig genoeg is zo’n luchter ook een echte stofvanger die erg moeilijk schoon te maken is.

De meeste luchters zijn erg breekbaar en bevatten vaak kostbare kristallen onderdelen. Het poetsen vereist dan ook een zorgvuldige behandeling. Naargelang het type luchter zijn er twee manieren om te reinigen:

  1. De aangeraden manier van onderhoud van een kristallen kroonluchter is het handmatig reinigen met een doekje. Dit kan met een droog een microvezel doek zonder schoonmaakmiddel, maar op die manier verwijderd u alleen stof. De optimale manier is de electriciteit uitschakelen, de luchter afnemen, op een groot laken op de grond plaatsen en dan met een zachte doek en wat ruitenreiniger of azijn kristal per kristal schoonmaken en opblinken.
  2. Een tweede snellere manier (niet aan te raden voor antieke of zeer waardevolle luchters): haal de hele kroonluchter ...van het plafond en verwijder de lampen (vergeet de elektriciteit niet eerst af te zetten) en de fittingen. Doe het hele ding in de vaatwasmachine, laten drogen en klaar is luchter.