Lijmvlekken verwijderen

lijmvlekken verwijderen

Lijm is een fantastische uitvinding, maar kan erg snel zeer vervelende vlekken veroorzaken. Hier vind je de beste middeltjes om lijmvlekken en - resten te verwijderen.

Kleding

Een lijmvlek van eenvoudige lijmen (Pritt, houtlijm, papierlijm etc.) in je kleding wordt het best verwijderd door het kledingstuk tewassen met een warm zeepsopje. Andere lijmvlekken (Tec 7, secondenlijm en dergelijke) dep je eerst met aceton, nagellakverwijderaar of wasbenzine. Probeer dit eerst op een onopvallend plekje van het kledingstuk. Dep voorzichtjes bij wol en zijde. Wrijven zou de stof kunnen beschadigen.Als je onmiddellijk na het veroorzaken van de vlek, handelt, is het soms mogelijk de lijmvlek er in een gewoon sopje uit te wassen. Of als je direct met wat aceton de lijmvlek probeert schoon te maken kun je de lijmvlek gewoon verwijderen door de kleding gewoon in de wasmachine te wassen.

Lijmvlekken die al langer in de kleding zitten zijn een stuk moeilijker om te verwijderen. Krab eerst de lijm er af met een mes en de resterende lijmresten verwijder je met aceton, nagellakverwijderaard of wasbenzine.

Een alternatief is om een stuk keukenrol over de vlek te leggen en vervolgens het kledingstuk te strijken. Met een beetje geluk wordt de lijm weer vloeibaar en wordt hij geabsorbeerd door de keukenrol. De resterende restjes kan je daarna het beste met aceton of wasbenzine verwijderen.