Muggen weren

mug

Met het warme weer afgewisseld met regenbuien mag je gerust zijn dat de muggenpopulatie je snel weer zal komen lastigvallen. Huis-tuin-keukentips zet de beste tips even op een rijtje :

Muggenraam

Open alleen vensters met een muggenraam (vooral na zonsondergang) en houdt de deuren gesloten.

Citronella, citroensap en schillen

Citronella, citroensap of citroenschillen zijn ideale middeltjes om muggen te verdrijven. Wrijf je huid ermee in of leg ze op je nachtkastje en de muggen zullen niet in je buurt komen. Zit je ’s avonds op je terras plaats dan een aantal citronella kaarsen op en rond je tafel.

Deet

Het meest bekende middel tegen muggen is ‘Deet’. ‘Deet’ is een chemische stof die je kan kopen in een lotion of spray. Naarmate de concentratie van DEET hoger is, beschermt deze je langer tegen muggen. Een concentratie van 30% DEET werkt ca. 4 uur en 50% beschermt je 8 uur. Bij concentraties minder dan 30% moet je je elk uur insmeren.

Ventilator

Muggen houden niet van wind en dus is de ventilator nog steeds een goed instrument om je te verkoelen en muggen op afstand te houden.

Azijn

Azijn heeft niet de meest aangename geur, maar is een uitstekend middel om muggen op afstand te houden. Bovendien helpt het ook nadat je gestoken bent tegen de jeuk.