Harde verfborstel zacht krijgen

verfborstel

Moet je tijdens een verfklus enkele uren ophouden of 's avonds stoppen om 's morgens verder te werken? Wikkel je verfborstel in aluminiumfolie en je borstel blijft perfect zacht en soepel. Een alternatief is je borstel in een luchtdichte plastic zak wikkelen, zo kan u hem zeker twee dagen bewaren.

Is je borstel reeds hard geworden, laat hem een uur weken in kokende azijn en uw borstel is weer als nieuw.

Hoe reinig je je verfborstel na het schilderen om hard worden te voorkomen?

Na je verfklus reinig je je verfborstel of verfrol met krantenpapier. Zo verwijder je de meeste verf van de borstel. Spoel daarna de borstel uit met het aangepaste oplosmiddel (water voor latex of acrylverf en verven op waterbasis, white spirit voor synthetische verven of vernis).

Was de borstel vervolgens in warm water met wat detergent of zeep. Laat de borstels nooit op de haren steunen bij het drogen.

Vind je dit allemaal te veel werk, dan kan je beter een wegwerpkwast kopen. Goedkope borstels kosten slechts een fractie van een kwaliteitsborstel en kan je wegwerpen weg na de schilderklus. Let wel op want bij een goedkope (wegwerp-)borstel komen de haren wel makkelijker los tijdens het verven.