Verfgeur Verwijderen

verfgeur verwijderenNiets mooier dan een mooi geverfde ruimte, maar wat met die afschuwelijke verfgeur? Ook al zijn de verven van tegenwoordig quasi allemaal op waterbasis toch blijft de geur erg indringend en krijgen heel wat mensen hoofdpijn. Verluchten is de boodschap, maar mocht dit niet helpen, dan vind u hier enkele goede tips.

Een van de beste manieren om de geur van verf te doen verdwijnen is de geur maskeren met een sterkere geur. Er zijn echter weinig stoffen die sterker ruiken dan verf, maar huis-tuin-keukentips.com heeft ze uiteraard voor u ontdekt. Verfgeur wegkrijgen kan met de volgende middelen:

  1. Pepermunt olie is een goedkopere etherische olie die u kunt gebruiken. U doet een paardruppels in een kommetje met warm water, plaatst dit idealiter op de verwarming. Pepermunt olie heeft een zeer aangename mint geur en al zeer snel zal de vervelende verfgeur verdwenen zijn.
  2. Vanille-extract. Houdt u niet van pepermunt dan is vanille een (weliswaar duurder) goed alternatief. Vanille extract verspreid een zeer aangename geur en blijft bovendien erg lang ruiken.

Wilt u geen geuren toevoegen in huis dan blijft er als laatste oplossing (na uitgebreid verluchten uiteraard) de natuurvriendelijkste oplossing. Je laat gewoon een ui in een bakje water weken tijdens de hele nacht. ’s Ochtends zou de vreselijke geur al een heel stuk minder moeten zijn.